Viihde

10 kuolematonta ajatusta Stephen Hawkingilta

Yksi aikamme suurimmista ajattelijoista, fyysikko ja kosmologi Stephen Hawking kuoli tänään, piin päivänä ja Albert Einsteinin syntymäpäivänä. Hawking sairasti pitkään liikehermoja rappeuttavaa ALS-tautia, ja oli tämän vuoksi lähes liikuntakyvytön. Sairaus todettiin vuonna 1963, ja tuolloin 22-vuotiaalle Hawkingille annettiin vain kaksi vuotta elinaikaa. Tätä seuraavien vuosikymmenten aikana Hawking tutki mustia aukkoja, teki lukuisia tieteellisiä läpimurtoja, kirjoitti rakastettuja tiedettä popularisoivia kirjoja ja nousi yhdeksi merkittävimmistä teoreettisen fysiikan ajattelijoista Einsteinin jälkeen.

Marttaventures (osa 5 / 7): Hyvät ja huonot uutiset | Martta Tervonen

Millaista se on, asua autossa? Eikö siellä ole ahdasta? Miten siellä tehdään ruokaa? Pitääkö nukkua ikkuna auki? Missä käydään suihkussa? Onko se loppujen lopuksi mukavaa vai vain hermoja raastavaa puuhaa? Seuraavassa osiossa esittelen kotini virkaa toimittavan kotteron kaikkine yleellisyyksineen (mm.

Elämän varrelta opittua: Vehkeillä on väliä | Sami Mikkola

Pakkasen kanssa on sellainen hieno juttu, että siitä selviää hengissä pukeutumalla oikein. Olin ala-asteella eli aika nuori, kun kävelin useamman kilometrin matkan kotoa kouluun talvihaalarissani yli 30 asteen pakkasella.

Viimeisimmät kirjoitukset

Näytä lisää
Back to top