Työ & talous 2017-12-19T23:19:36+00:00

Työ & talous

Puhutaanko yrittämisestä: Mikä ajaa ihmislapsen työllistämään itse itsensä?

Tiedätte lajityypin, joka nojaa lähibaarissa otsallaan tiskiin, sammaltaa elämäntyöstään. Kuulostaen enemmänkin epävireiseltä viulunkieleltä. Katkeralta epävireiseltä viulunkieleltä. Ääääääää. Kymmenvuotta yrittäjäänääää. Äääää. Ja tätätäääääää. Äääää.

Lue koko teksti »

Niina Grönholm | 01.12.2017

Luetuimmat

Työn murros ravistelee maailmaa: Balin suosituin coworking-paikka houkuttelee diginomadeja

Alf Rehn: Työpaikan luovin voi olla hiljainen puurtaja

Nuori yrittäjäpari lukitsee ihmisiä huoneisiin, vannoo macgyverismin nimeen ja unelmoi olevansa tarinankerronnan Pixar

Uusimmat

Olet luova – ole myös rohkea | Petri Pitkänen

Joskus tuntuu, että erityisesti suomalaisille on suotu sosiaalisia estoja, jopa pelkoja, enemmän kuin monille muille kansoille. Pelkoja, joiden keskellä lymyää häpeä. ”Aina saa kärsiä ja hävetä” on kuin vuosisatainen kansallismantramme. Myös häpeän kaveri, kateus, kummittelee usein luovan asian olan takana. Nämä sosiaalisen elämän poliisit toimivat joskus liiankin tehokkaasti kuristaen samalla  sisäisen luovuudemme.

Tekijä: | tammikuu 12th, 2018|Ei kommentteja

Kun tahdonvoimaa koetellaan: Näin onnistut pitämään uudenvuodenlupauksesi | Tuomas Aarni

Kaikki uudenvuodenlupaukset eivät ole tasavertaisia. Jotkut lupaukset ovat saavutettavissa, jotkut alusta asti tuomittu epäonnistumaan. Kuinka moni voi rehellisesti väittää pitäneensä uudenvuodenlupauksen? Oliko helppoa tai vaikeaa? Yrititkö saavuttaa tavoitteen vai pyritkö pitkäaikaiseen vaikutukseen? Onnistumme monissa asioissa tavoilla, joita emme olisi uskaltaneet kuvitella. Samalla epäonnistumme surkeasti asioissa, joita kuvittelimme helpoiksi. Emme ole robotteja, emme voi aina onnistua kaikessa kuten haluaisimme. Eivät robotitkaan onnistu, jos ohjelmointi on jäänyt vajaaksi. Katsotaan lyhyesti, mitkä tekijät voivat vaikuttaa lupausten onnistumiseen ja epäonnistumiseen.

Tekijä: | tammikuu 3rd, 2018|Ei kommentteja

Elämäni varrelta opittua: Kuinka olla luova | Sami Mikkola

Luovana ihmisenä eläminen ei ole aina ehkä kaikkein helpointa. Luovat – siis ne paljon ja isoja asioita tekevät ihmiset ovat yleensä herkimmin masentuneita tai ainakin ajoittain alakuloon taipuvaisia ihmisiä. He ovat kuitenkin yleisesti ajatuksissamme niitä kirkkaimpia yksilöitä, jotka inspiroivat muita toteuttamaan omia unelmiaan ja olemaan positiivisia. 

Tekijä: | joulukuu 29th, 2017|Ei kommentteja

Herätys, johtaja! Kannustavatko työpaikkasi tavoitteet ja mittarit luovuuteen? | Mika Putto

Työelämässä kyseessä on – yksityisyrittäjää lukuun ottamatta – aina joukkuelaji eli haastavin mahdollinen yhtälö saada haluttu liike toteutumaan ilman kilpaurheilijoille ominaista, soluissa asuvaa voittamisen vimmaa. Osa on firmassa töissä rahan takia, joku on tullut töihin koska tykkää toimialasta tai firman brändi on koettu kiinnostavaksi. On heitäkin, jotka isosti jaksavat innostua työstään ja tavoitteistaan. Johtoportaalle tämä kaikki tarkoittaa melkoista maapähkinää mutusteltavaksi: Miten saada motivaatiot tappiin ja yksilötason osaoptimointi siirrettyä yrityksen ison kuvan jalojen tavoitteiden eteen tehtäväksi vähemmän itsekkääksi työskentelyksi? No huh!

Tekijä: | joulukuu 28th, 2017|Ei kommentteja