Työ & talous

Luovuuden ja tunteiden symbioosi liiketoiminnan tuloksen kanssa

Pitäisikö yrityksen KPI-mittareissa ja siten myös johtamisen dna:ssa yhtenä tärkeimmistä olla fiilis ja luovuus sidottuna rahaan tai muihin ihmisen iholla konkreettisesti tuntuviin hyödykkeisiin? Pallottelen hieman kontekstia – päätä sitten mitä mieltä olet ja jos olet samaa mieltä kanssani, kääri hihat ja taistele rohkeana luovuuden soturina omassa yhteisössäsi. Pohtiessani fiiliksen tai luovuuden mittaamista työelämässä - etenkin näiden mittaamisen merkityksestä liiketoiminnan tulokselle - en puhu henkilöstöbarometristä tai kerran vuodessa tehtävästä peruspakollisesta asteikolla ykkösestä viiteen ”sopii tai ei sovi minuun” - mittaroinnista.

Luovaa sisältöä: Yritystarinan ABC

Yritystarina, miten se kerrotaan iskevästi, osuvasti ja koukuttavasti. Mitä yritystarinassa kuuluu olla? Jos yrityksestä kerrotaan tarina, miten se rakennetaan? Onko se kuin romaani? Mikä on yritystarinan idea? Seison yleensä perjantaisin kanssayrittäjien edessä ja yritän kertoa 30 sekunnissa, mitä konkreettisesti teen ja mikä erottaa minut muista.

Tunteet työpaikalla – Millaista energiaa sinä jaat ympärillesi?

Jaat koko ajan ympärillesi energiaa – halusit sitä tai et – tiedostaen tai tiedostamattasi. Aamulla tai työvuorosi alkaessa aikaan mihin tahansa, tuot mukanasi työyhteisöösi tunteita – ne, jotka olet hetkeä aikaisemmin itseesi imeskellyt, antanut muhia ja mureutua oikein kunnolla aromikkaiksi.

Viimeisimmät kirjoitukset

Näytä lisää
Back to top