Novel Club: Näe maailma, josta kirjoittaa – Osallistu mukaan rakastetulle kirjoituskurssille!

29,00 

Mitä jos tämän vuoden viettäisit ruokkien luovuuttasi ja löytämällä uuden inspiraation tekemiseen? Luovan kirjoittamisen klubi teki nyt comebackin ja tällä kertaa mukaan pääsee mistä päin Suomea tahansa, milloin tahansa! 

Novel Club on luotu suurella sydämellä sinulle, joka haluat löytää kirjoittamisen inspiraation aina uudelleen ja nauttia siitä tunteesta, kun sanat saavat virrata vapaasti paperille. Kirjoittamiseen hurahtaneiden lisäksi se sopii kenelle tahansa elämäänsä lisää luovuutta kaipaavalle, vaikkei kirjoittamisesta edes (vielä) tietäisi pitävänsä.

”Voit kirjoittaa vain maailmasta, jonka olet nähnyt”, totesi Ernest Hemingway aikanaan. Tätä kuolematonta lausetta mukaillen Novel Club on olemassa auttaakseen sinua näkemään maailman tai uusia maailmoja, joista kirjoittaa.

Erilaisten tehtävien ja kokeilujen, harjoitusten ja kanssakirjoittajien luoman lämminhenkisen tuen kautta koet luovuutesi ryhtyvän virtaamaan vapaammin. Erityisiä kirjoituslahjoja tai kokemusta ei vaadita, eikä tuotoksille anneta arvosanoja, sillä tällä kurssilla luovuus on arvokasta jo itsessään. Novel Club pyrkii tuomaan uutta voimaa ja tekemisen iloa kannustavalla otteella.

“Martan ja Samin Novel Club oli täydellinen hoito tällaiselle ‘tykkäisin kyllä kirjoittaa enemmän, mutta millä ajalla ja pokalla?’ -henkiselle itsekriitikolle. Novel Club tarjosi puitteet inspiraatiolle ja pysähtymiselle, jonka seurauksena tällainen länsimainen viipottajakin tavoitti aina hetkeksi sielunrauhan. Tämän lisäksi tutustuin liutaan muita kiinnostavia ihmisiä. Novel Club oli mainio kanava herättää jokaisessa asustava, mutta kenties kulttuurin ja muiden ihmisten odotusten nurkkaan ajama taiteiija.”

– Juhani Päivärinta

HUOM! Kurssi tapahtuu Internetin välityksellä ja sen pituus on 30 päivää. Voit nauttia Novel Club -hetkesi juuri silloin kun haluat ja juuri sieltä käsin, missä satut milloinkin olemaan. Novel Club -materiaali sisältää tekstiä, videoita, tehtäviä, vinkkejä, ajatuksia ja kommunikaatiota muiden osallistujien kanssa (vain halutessasi). Materiaalit toimitetaan sinulle sähköpostitse 30 päivän aikana tilauksesi jälkeen.

Tarkempi kuvaus kurssista löytyy skrollaamalla tätä sivua alaspäin.

Koko kurssi kaikkine materiaaleineen ja ohjelmineen maksaa yht. vain 29,00 € (maksu verkkopankissa tai pankki-/luottokortilla seuraavalla sivulla).

 

Mikä tämä on?

Mitä?

Luovuuden ja luovan kirjoittamisen verkkokurssi. Työkaluja, vinkkejä, harjoituksia, tehtäviä ja Novel Club -yhteisön tuki ruokkimaan luovuuttasi. Kurssi on jatkoa klubille, joka syntyi vanhan vilja-aitan yläkerrassa Oulun torilla syksyllä 2015. Nyt pyörivä Novel Club luo samanhenkisen kotoisan ja kannustavan tunnelman verkossa.

Milloin?

Voit suorittaa kurssia omaan tahtiin, sitä mukaa kuin sinulle parhaiten sopii. Novel Clubissa sinulle ilmestyy sähköpostiisi päivittäin uusi, kyseisen päivän tehtävä. Lopuksi, siis 30 päivän jälkeen, kaikki materiaalit saapuvat luoksesi kasattuna yhdeksi oppaaksi. Pääset siis Novel Clubiin mukaan juuri silloin kuin sinulle parhaiten sopii ja tunnelmaan ja tehtäviin käsiksi myöhemminkin elämässäsi uudelleen.

Aiemmilta kausilta tuttuun tapaan Novel Club tahtoo yllättää osallistujansa – siksi tarkka sisältö ja ohjelma paljastuu sinulle pala palalta kurssin edetessä. Voit nauttia esimerkiksi pienen Novel Club -hetken (5-20min) päivittäin ja käyttää hieman enemmän luovien akkujen latausaikaa (1h) noin kerran viikossa.

Miten?

Materiaalit toimitetaan sinulle sähköpostitse ja löydät ne aina netistä. Novel Clubissa ei ole varsinaisesti opettajia, jotka kertoisivat sinulle tarkalleen kädestä ennustaen mitä, missä, milloin ja miten tehdä. Sinä itse olet itsesi paras opettaja ja kurssin suorittaminen omalla tyylillä on suositeltavaa. Kerran viikossa kurssin taustahahmot Martta ja Sami toimittavat sinulle tuon viikon tehtävän ja siihen liittyvän alustuksen videolla. Viikottaiset tehtävät ovat laajempia, suositeltavasti noin tunnin kestoisia kirjoittamisen harjoituksia.

Harjoitukset keskittyvät oman tarinan kehittelyyn ja juonen löytämiseen, luovaan kirjoittamiseen ja blokkien poistamiseen, ideoiden ja unelmien kehittelyyn sekä antamaan sinulle aikaa ja rohkeutta sisäisen huippukirjailijasi vapauttamiseen.

Lisäksi lähetämme sinulle päivittäin pienen muistutuksen, tehtävän tai harjoitteen. Päivittäisen tehtävän tekeminen kestää noin minuutista kymmeneen minuuttiin.

Novel Club muodostuu kuukauden aikana seuraavista teemoista:

  • Viikko 1 – Pysähtyminen luovuuden äärelle
  • Viikko 2 – Luovuuden esteiden eliminointi
  • Viikko 3 – Villi hullaantuminen
  • Viikko 4 – Paluu luovaksi, joka olet

Missä?

Voit osallistua mistä päin maailmaa tahansa. Koko kurssin suorittaaksesi tarvitset vain jonkin laitteen, jolla pääset nettiin sekä toimivan sähköpostiosoitteen.

Kenelle?

Tämä kurssi on luotu sinulle, joka:

  • etsit uutta inspiraatiota kirjoittamiseen tai muuhun luovaan tekemiseen
  • tahdot kirjoittaa tai luoda vapaammin ja rohkeammin
  • toivot tekemisellesi kannustusta ja tahdot kannustaa itse muita
  • osaat aakkoset ja tiedät suurin piirtein, mihin järjestykseen ne kuuluu laittaa lauseita muodostaakseen (ei vaadi siis erityistä osaamista tai kokemusta kirjoittamisen parista)

Maksaako se?

Koko kurssi kaikkine materiaaleineen ja ohjelmineen maksaa 29,00 €. Maksu suoritetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankissa tai pankki-/luottokortilla.

“Muistelen lämmöllä iltojamme Novel Clubissa. Odotin niitä aina innolla. Luulin, etten osaa kirjoittaa mitään, mutta kun Martta ja Sami alustivat asioita monella eri mielenkiintoisella tavalla, jostakin tuli mieleen asioita ja kynä lähti paperilla kiitämään. Parasta oli muiden kirjoitusten kuuntelu, koska niistä sai itsekin aina ajatuksia ja aiheita kirjoittamiseen. Kahden Novel Clubin käyneenä kypsyttelen kirjaa minäkin. Suosittelen mukaan lähtöä mielenkiintoiselle ja antoiselle matkalle kirjoittamisen pariin!”

– Tarja Pietarila-Heikkilä

Miksi tämä järjestetään?

Luovan Laboratorion Novel Club sai alkunsa vuoden 2015 syksyllä. Ensimmäinen klubi kulki nimellä November Novel Club ja tavoitteena oli, että osallistujat ottaisivat osaa NanoWriMoon eli, että heistä jokainen kirjoittaisi kirjan marraskuun aikana. Vetäjät Martta ja Sami tekivät tuolla hetkellä omaa esikoiskirjaansa, ja samalla halusivat auttaa muitakin tulevia kirjailijoita unelmissaan tulla kirjailijoiksi. Opit ja luovuutta herättelevät tehtävät muodostuivat Martan ja Samin omien elämässä kerättyjen taitojen, sekä luovan kirjoittamisen kursseilla ja journalistikoulutuksessa saatujen oppien pohjalta. Kurssi herätti osallistujien kesken suurta innostusta ja Novel Club jatkui osien 2 ja 3 osalta 2016 vuoden keväällä ja syksyllä.

Novel Clubissa on tehty luovan kirjoittamisen tehtäviä, tavattu kirjailijavierailijoita, luettu toisille omia tekstejä, saatu rohkaisua, uskoa omiin taitoihin ja on julkaistu kirjoja. Tehtävät ovat olleet joskus kirjoittamista, joskus puhumista. Joskus on käyty hautausmaalla etsimässä inspiraatiota henkilöhahmoihin, joskus on istuttu tyhjässä elokuvateatterissa kirjoittamassa hahmon tarinaa valkokankaalle. On Novel Clubin osallistujat pistetty myös laskeutumaan köyttä pitkin vesitornin huipulta.

Martta ja Sami halusivat laajentaa nyt Novel Clubin kaikkien saataville ja oman, kolmannen kirjansa valmistumista odotellessa, nähdä suuren joukon ihmisiä toteuttamassa omia unelmiaan. Kirjaimellisesti.

*) Rahat takaisin -takuu: Mikäli koet, ettei Novel Club tarjonnut sinulle mitään ja olet pettynyt koko antiin, palautamme rahat sinulle. Riittää, kun kirjoitat meille ja kerrot, miksi koit kurssin sinulle ei-niin-hyväksi.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Be the first to review “Novel Club: Näe maailma, josta kirjoittaa – Osallistu mukaan rakastetulle kirjoituskurssille!”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *