Kirja: Luova laboratorio – 15+1 tietä luovuuteen

44,90 

Luovuus on aika siistiä. Jokainen meistä on luova ja rohkeimmat uskaltavat sen sanoa ääneenkin: ”Mä oon tällainen aika luova…” Kuka oikeasti tietää, mitä on luovuus? Pohtiessamme tätä kysymystä vuoden 2015 syksyllä tulimme tulokseen, että emme me ainakaan. Tätä täytyikin kysyä ihmisiltä, jotka ovat jättäneet oman jälkensä pysyvästi omalle alalleen. Ihmisiltä, jotka ovat osoittaneet käyttävänsä luovuutta ja intohimoa omassa työssään. He räjäyttivätkin tajuntamme avatessaan ajatuksiaan meille ja jo tuhansille lukijoille mystisestä voimasta nimeltä ”luovuus”.

Tässä kirjassa Suomen 15 luovinta tekijää, ajattelijaa, ilmiötä ja taiteilijaa kertovat oman tarinansa luovuudesta. Kuulet mm. Palefacen, Minna Parikan, Olli Saarelan, Hjallis Harkimon, Pirjo Heikkilän, Meeri Koutaniemen ja Alf Rehnin tarinat heidän itsensä kertomina.

Lue ja elä tarinat näiden henkilöiden itsensä kertomina ja täysin sensuroimattomina. Luettuasi tämän teoksen olet oppinut inhimillisyydestä ja rohkeudesta. Opit, että on ihan oikein olla välillä täysin hukassa ja kuinka se vain liittyy elämiseen.

Luovuuden merkitys elämässä kasvaa jatkuvasti kiihtyvällä tahdilla, joten tilaa nyt oma kirjasi ennen kuin se on myyty loppuun. Kirjan 1-vuotisjuhlan kunniaksi alensimme hinnan pysyvästi: Nyt vain 12,90€.

Kirjoittanut: Sami Mikkola & Martta Tervonen
Julkaistu: 2016-2
Julkaisija: Luova Laboratorio
Pituus 312 sivua
Toimitusaika 2-5 päivää

tuotetunnus (SKU) 978-952-93-6645-3 Osasto:

Mikä tämä oikein on?

Tämä kirja edistää luovuuden arvostusta, kumoaa luovuuden myyttejä, herättää uusia ajatuksia ja inspiroi kaikkia luovuudesta kiinnostuneita suomalaisia. Tämä on myös kertomus siitä, kuinka tämä kirja syntyi.

Luova laboratorio on must-read jokaiselle, joka haluaa kehittää omaa tai organisaationsa luovuutta. Omistamme tämän teoksen rakkaudella sinulle, jolla on – ja sinulle, jolla ei vielä ole – unelmia.

Lue kirjan henkilöiden taustoista ja tarinoiden synnystä täältä.

Sen mä haluaisin tietää, et miksei kaikki ole muka luovia? Mikä ei ole luova ammatti? Jos tekee ihmisten kans töitä, ni eiks siinä tarvi luovuutta? Mikä on luovuuden vastakohta? Onko luovuus sitä, että tekee asioita eri tavalla kuin perinteiset kaavat ja raamit kertoo?
Pirjo Heikkilä
Pitää vaan tehä niitä asioita, mitä haluaa tehä. Oli se kuinka riskialtista tahansa. Ei rahalla oo mitään väliä loppujen lopuksi. Ihmiset aattelee liikaa tätä hyvinvointia… Sillä ei oo väliä! Että mikä tahansa tekee sut onnelliseksi, ni tee sitä!Miki Liukkonen
Se on taas yks luovuuden paradoksi. Että onko luovat taiteilijat hörhöjä vai systemaattisia, niin ne on sekä että. Minkä tahansa uuden synnyttämisessä täytyy olla sekä semmonen sekoboltsivaihe, jossa sä teet kaikenlaista häröpalloo ja sit sulla täytyy olla semmonen täysin systemaattinen to-do-lista-tyyppinen -fokusvaihe, missä sä nakutat vaan kasaan ne.Lauri Järvilehto
Kaikki ihmiset on luovia. Mutta joskus puuttuu rohkeutta olla aidosti luova. On eri tasoja ja luovuuden merkitys on erilainen eri ihmisillä ja eri konteksteissa, mutta mä uskon, että lähtökohtaisesti se, joka erottaa meidät eläimistä, on meidän mahtava kyky luoda uutta.André Noël Chaker
Joskushan voi olla, että sä teet jotain juttua tosi pitkään ja se ei johda siihen lopputulokseen, mihin sä uskoit. Mutta se voi johtaa sitä kautta johonki toiseen, mitä sä et nähnyt, mutta sun on pitänyt käydä se reitti. Siinä oleellista on just se, että miten vahva sulla on se tunne, että sun pitää seurata tätä. Se intuitio.Manuela Bosco
Yrityksissä se luova huone näyttää aina ihan samanlaiselta. Se näyttää huonon mainostoimiston osalta. Siellä on monivärisiä tyynyjä aina. Mä en tiedä minkä takia, mut siis monivärityynyt on, niinkun, jossain vaiheessa me päätettiin, että ne on luovuuden tärkein symboli. Sit siellä on melkein aina muovailuvahaa tai jotain muita taidejuttuja. Suuria whiteboardeja ja hassuja huonekaluja. Et pitää olla vähän niinkun erilaista.Alf Rehn

Arviot

  1. (varmistettu kirjoittaja)

    FIILIS: VAPAUTUNUT

    15+1 tietä luovuuteen on kirja luovuudesta ja luovista ihmisistä. Tämä kirja tuntuu mukavalta omistaa. On kuin kirjahyllyssä olisi lähde, jonka äärelle istahtaa, kun on aloittamassa uutta projektia tai kaipaa rohkeutta kuunnella sydämensä ääntä.

    […] Lue koko arvostelu: http://www.nousu.net/luova-laboratorio-151-tieta-luovuuteen-sami-mikkola-martta-tervonen/

  2. You’re on top of the game. Thanks for shirnag.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *