Ale!

KIRJA: EPIC – Nuoren yrittäjän käsikirja

24,90  10,00 

“Inspiroiva. Rohkaiseva. Selkeä ja käytännöllinen. Well done! Suosittelen.”

Työelämä muuttuu valtavaa vauhtia. Maailman talousfoorumin tuoreen tulevaisuusraportin mukaan automaatio ja robotiikka luovat maailmaan työttömyyden sijasta massiivisen määrän uusia töitä, kunhan löydämme keinot toimia tässä murroksessa. Vuoteen 2027 mennessä suuri osa ihmisistä työllistää itse itsensä projektiluontoisesti, yrittäjinä tai freelancereina.

Yrittäjyystaitojen merkitys kasvaa räjähdysmäisellä tavalla. Yksi tärkeimmistä oppimisen aiheista meille kaikille on tällä hetkellä muutos itseohjautuvuuden, oman osaamisen tuotteistamisen ja luovuuden pariin.

EPIC: Nuoren yrittäjän käsikirja opettaa selkeällä, mukaansatempaavalla tavalla yrittäjyyden ja yrittäjämäisen toiminnan alkeet. Kirjan lukemalla opit tunnistamaan omat vahvuutesi, synnyttämään uusia ideoita, toimimaan epävarmuusalueellasi, vaikuttamaan positiivisesti muihin ihmisiin ja pääsemään itse asettamiisi tavoitteisiin. Enemmän kuin taloudenpitoa, yrittäjyys on unelmia, intohimoa, luovuutta, henkilökohtaista kasvua ja ihmisten välistä toimintaa.

Kirja sisältää lukuisia esimerkkitarinoita alansa inspiroivimmilta nuorilta tekijöiltä aina startup-ilmiö Slushin toimitusjohtajasta peliyrityksen perustajaan ja pilvenpiirtäjiä suunnittelevaan arkkitehtitoimiston johtajaan.

Matalan kynnyksen tekemiseen ja itsensä ylittämiseen ohjaavat tehtävät huipentuvat lopuksi oman elämän seikkailusuunitelmaan, liiketoimintaunelmaan, joka toimii pohjana tulevaisuuden suunnitelmille ja minkä tahansa unelman tai projektin toteutukseen.

Osasto:

Kuvaus

EPIC on mukaansatempaava tulevaisuuden tekijöiden ponnahduslauta yrittäjyyden ja omien unelmien toteuttamisen polulle. Se on ajattelua avartava rajattomien mahdollisuuksien, luovuuden, rohkeuden ja yhdessä tekemisen seikkailuteos yrittäjiltä tulevaisuuden yrittäjille. Useat elävät esimerkit, yrittäjätarinat sekä omien kykyjen ja unelmien etsimiseen kannustavat tehtävät innostavat kokeiluihin ja aktiiviseen otteeseen oman tulevaisuuden suunnittelussa.

”Kirja vastasi moniin kysymyksiin ja antoi minulle suuntaa tulevaisuutta ajatellessa. Siinä käsiteltiin paljon sellaisia asioita, joita olen itsekin miettinyt, kuten unelmat ja tuleva ammatti. Jos joku vähääkään miettii tulevaisuuttaan ja mahdollista ammattia tai yrityksen perustamista, suosittelisin hänelle tätä kirjaa, koska se todennäköisesti tulee auttamaan ja antamaan itsevarmuutta tulevaan.”
– 14-vuotias tyttö, Ritaharjun koulu (Oulu)

Hassutteleva ilme, elävät yrittäjätarinat sekä inspiroivat tehtävät innostavat sinua tarttumaan tähän yrittäjyyden pelikirjaan ja hyppäämään elämäsi seikkailuun kohti unelmiasi. Tämä kirja on yksinkertaisesti cool. Kirjan ensisijaisena kohderyhmänä ovat 13-25 -vuotiaat nuoret, mutta siitä on hyötyä ja iloa kaikille, joita yrittäjyys, unelmointi ja oman ajattelun kehittäminen jollain lailla kiehtovat.

Mitä kaikkea kirja sisältää?

Kirjassa käydään läpi innostavalla tavalla keskeiset yrittäjyyteen, oman unelman toteuttamiseen ja yrityksen perustamiseen liittyvät teemat, kuten unelmointi ja uuden idean kehittely, myynti ja markkinointi, verkostoituminen sekä perustamisasiat ja rahoitus.

Useat omien kykyjen ja unelmien etsimiseen ja rohkeuteen kannustavat tehtävät innostavat kokeiluihin ja madaltavat tekemisen kynnystä. Kirjan viimeisessä luvussa luodaan oma “liiketoimintaunelma” sekä “epic action plan”, jotta kirjan herättämät ajatukset kääntyvät heti konkreettisiksi teoiksi. Kirjassa oman yrittäjätarinansa jakavat myös useat eri alojen huipputekijät, jotka ovat löytäneet oman polkunsa yrittäjyyteen ja omat vahvuutensa, ja nyt haluavat kannustaa tulevaisuuden tekijöitä oman elämänsä tarinan löytämiseen.

Mitä muut ovat sanoneet kirjasta?

“Well done! Olette saaneet koottua hyvän paketin. Osaatte tuoda asiat esille siten, että nuoretkin ne ymmärtävät. Omat esimerkkinne, eri henkilöiden yrittäjätarinat ja tehtävät olivat todella hyviä!”
– Nina Heikkinen, opinto-ohjaaja & yrittäjyyden valinnaisaineen opettaja / Ritaharjun koulu

“Saikkupäivän ratoksi inspiroivaa luettavaa a la Luova Laboratorio. Ei tarvii olla edes nuori eikä yrittäjä 😉 – kyllä sisäisen siilin etsiminen, unelmointihetket, mörköjen huvigallerian ja supervoimien aarrearkun luominen tekisi varmasti hyvää välillä itse kullekin. Suosittelen kirjaa lämpimästi kaikille unelmien toteuttamisesta kiinnostuneille ja omaa uraansa etsiville (nuorille ja vanhoille) sekä heidän kasvattajilleen/sparraajilleen.”
– Minna ‘t Lam

“Me oltaisiin ehdottomasti tarvittu tätä kirjaa heti opiskelujen alussa. Nyt tekisi mieli sanoa kaikille oppilaitoksille, että teidän on vain PAKKO hankkia tämä opiskelijoillenne! Kattava paketti.”
– Jonna Pajarinen ja Aleksi Markkinen, Oulun Ammattikorkeakoulun opiskelijat ja Osuuskunta Encomin yrittäjät

“Aluksi päätin, että luen 30 sivua, mutta huomasin yhessä kohtaa, että 100 menny ohi. Haastattelut olivat opettavaisia, ja teksti oli helppolukuinen.”
– 14-vuotias poika, Ritaharjun koulu (Oulu)

Keitä ovat kirjan kirjoittajat?

Kirjan kirjoittajat Sami Mikkola ja Martta Tervonen ovat yrittäjiä, kirjailijoita ja innokkaita yrittäjyyskasvatuksen puolestapuhujia. Kirjoittajilla on monipuolinen kokemus yrittäjyyskasvatusprojekteista ja koulu-yritys-yhteistyöstä erityisesti Pohjois-Pohjanmaalla.

Sami ja Martta ovat viimeisen 1,5 vuoden aikana olleet aktiivisesti mukana yrittäjyyskasvatuksen kehittämisen alueellisessa hankkeessa, toteuttaneet uudenlaisia yrittäjyyteen kannustavia kokeiluja yhteistyössä muiden alueen toimijoiden kanssa (mm. Demola, Työmaa & Lybeckerin oppilaitos ja Oulun yliopisto) ja vierailleet useissa oppilaitoksissa edistämässä yrittäjyyden ilosanomaa.

Kirjan nimi: EPIC: Nuoren yrittäjän käsikirja
Kirjailijat: Sami Mikkola & Martta Tervonen
Kustantaja: Luova Laboratorio Oy
Sivuja: 164
Vuosi: 2017
ISBN: 9789526869100

Teoksen virallisia saatavuuspaikkoja ovat: Kärkkäinen, Akateeminen kirjakauppa, Suomalainen.com, Adlibris, Booky.fi, Prisma ja CDON.com

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “KIRJA: EPIC – Nuoren yrittäjän käsikirja”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *