EPIC: Nuoren yrittäjän käsikirja

19,90 

Uuutusteoksen virallisia saatavuuspaikkoja ovat: KärkkäinenAkateeminen kirjakauppa, Suomalainen.com, AdlibrisBooky.fiPrisma ja CDON.com

Epic on kirja. Tavallaan. Oikeasti sen tekijät, nuori yrittäjäkaksikko, joka kulkee nimellä Sami ja Martta, uskovat sen olevan ilmiö, joka saa aikaan Unelmien rekisteröintihallituksessa kasvavan paniikin ja kiireen, kun he eivät ehdi käsitellä kaikkia saapuneita unelmatunnushakemuksia riittävän nopeasti.

Unelmointi on nimittäin se juttu, joka antaa meille polttoainetta jokapäiväiseen elämään. Unelmointi ja unelmien toteuttaminen on kuitenkin sellaista pullamössöhöpöhöpöä, että Ne Aikuiset monesti haluavat painaa tuon sanan villaisella vaatekaappiin piiloon, kun kyllähän sitä jollain pitää leipänsä ansaita ja ei unelmat vielä palkkaa maksa, jos ei palkanmaksajan nimi satu olemaan Unelma.

Mutta takaisin siihen kirjaan. Kirjailijakaksikko uskoo tuon teoksen olevan vaatimattomasti ehkä kolmen tärkeimmän 2000-luvulla julkaistun tietokirjan joukossa. Sanninkin on kuultu laulavan “Epic-kirjoja, syön purkista… (toim. huom. en tiedä, miksi hän syö kirjoja ja varsinkaan purkista…) …Kirjoitan Epicistä lauluja, vielä kakstuhattakaheksankyt-luvulla.”

Kirjailijat ovat eläneet sellaisessa hötössä, että ovat alkaneet uskoa siihen, että kuka tahansa voi tehdä mitä vain, jos tekemiseensä uskoo. Unelmaansa uskoo. Kirjailijat ovat käyttäneet kahden vuoden yrittäjäuransa kertoakseen kaikille ihmisille tuota samaa sanomaa. He ovat kertakaikkiaan kyllästyneet maailmaan, jossa tulevaisuuden supersankarit puserretaan väkisin muottiin nimeltään ura. He eivät usko, että lääkärit haluaisivat olla lääkäreitä lääkäriyden vuoksi, vaan he haluavat kenties pelastaa ihmishenkiä. He eivät myöskään usko, että yrittäjät ovat yrittäjiä, koska he haluavat niin maan hulluna vain yrittää ja yrittää ja yrittää ja yrittää ja yrittää. Kyllä jokainen ihminen haluaa vain kokea onnistuneensa.

Ja tämä kirja kertoo juuri tästä. Siitä miten sen iänkaikkisen yrittämisen ja aikomisen ja meinaamisen ja “pitäisi”-mentaliteetin saa käännettyä teoksi NYT. Än Yy Tee: NYT. Se antaa lukijoidensa mielestä heille kuulemma voimaa ja uskoa, selkeyttä tulevaisuuteen. Sellaista selkeyttä, mitä ei kukaan muu tällä hetkellä tarjoa. Kirja ei sisällä luultavasti mitään pedagogiikkaan liittyvääkään eikä todellakaan ole se kaikenkattava kirja yrittäjyydestä. Kuitenkin kirja pitää sisällään sen viestin, minkä he itse olisivat tulenpalavasti halunneet kuulla.

Se viesti on näin oululaisittain: Elä pelekää, ossaat nää kuitenki, tee vaan. Suomennettuna: Älä pelkää, osaat sinä kuitenkin, tee vain.

Osta itsellesi tai lahjaksi siis tämä kirja, jonka mukana saat uskon, toivon, unelmia, inspiraatiota, osaamista ja mikä tärkeintä, tulevaisuuden, jolla on suurempi merkitys.

Kirjan nimi: EPIC: Nuoren yrittäjän käsikirja
Kirjailijat: Sami Mikkola & Martta Tervonen
Kustantaja: Luova Laboratorio Oy
Kuvitus: Kaja Bajowska & Sallamari Nissilä
Sivuja: 164
Vuosi: 2017
ISBN: 9789526869100

HUOM! Kustantajan varasto loppuunmyyty. Katso täältä saatavuuspaikat: http://epickirja.fi

Varasto loppu

Mikä tämä oikein on?

EPIC on mukaansatempaava tulevaisuuden tekijöiden ponnahduslauta yrittäjyyden ja omien unelmien toteuttamisen polulle. Se on ajattelua avartava rajattomien mahdollisuuksien, luovuuden, rohkeuden ja yhdessä tekemisen seikkailuteos yrittäjiltä tulevaisuuden yrittäjille. Useat elävät esimerkit, yrittäjätarinat sekä omien kykyjen ja unelmien etsimiseen kannustavat tehtävät innostavat kokeiluihin ja aktiiviseen otteeseen oman tulevaisuuden suunnittelussa.

”Kirja vastasi moniin kysymyksiin ja antoi minulle suuntaa tulevaisuutta ajatellessa. Siinä käsiteltiin paljon sellaisia asioita, joita olen itsekin miettinyt, kuten unelmat ja tuleva ammatti. Jos joku vähääkään miettii tulevaisuuttaan ja mahdollista ammattia tai yrityksen perustamista, suosittelisin hänelle tätä kirjaa, koska se todennäköisesti tulee auttamaan ja antamaan itsevarmuutta tulevaan.”
– 14-vuotias tyttö, Ritaharjun koulu (Oulu)

Hassutteleva ilme, elävät yrittäjätarinat sekä inspiroivat tehtävät innostavat sinua tarttumaan tähän yrittäjyyden pelikirjaan ja hyppäämään elämäsi seikkailuun kohti unelmiasi. Tämä kirja on yksinkertaisesti cool. Kirjan ensisijaisena kohderyhmänä ovat 13-25 -vuotiaat nuoret, mutta siitä on hyötyä ja iloa kaikille, joita yrittäjyys, unelmointi ja oman ajattelun kehittäminen jollain lailla kiehtovat.

Mitä kaikkea kirja sisältää?

Kirjassa käydään läpi innostavalla tavalla keskeiset yrittäjyyteen, oman unelman toteuttamiseen ja yrityksen perustamiseen liittyvät teemat, kuten unelmointi ja uuden idean kehittely, myynti ja markkinointi, verkostoituminen sekä perustamisasiat ja rahoitus.

Useat omien kykyjen ja unelmien etsimiseen ja rohkeuteen kannustavat tehtävät innostavat kokeiluihin ja madaltavat tekemisen kynnystä. Kirjan viimeisessä luvussa luodaan oma ”liiketoimintaunelma” sekä ”epic action plan”, jotta kirjan herättämät ajatukset kääntyvät heti konkreettisiksi teoiksi. Kirjassa oman yrittäjätarinansa jakavat myös useat eri alojen huipputekijät, jotka ovat löytäneet oman polkunsa yrittäjyyteen ja omat vahvuutensa, ja nyt haluavat kannustaa tulevaisuuden tekijöitä oman elämänsä tarinan löytämiseen.

Mitä muut ovat sanoneet kirjasta?

”Well done! Olette saaneet koottua hyvän paketin. Osaatte tuoda asiat esille siten, että nuoretkin ne ymmärtävät. Omat esimerkkinne, eri henkilöiden yrittäjätarinat ja tehtävät olivat todella hyviä!”
– Nina Heikkinen, opinto-ohjaaja & yrittäjyyden valinnaisaineen opettaja / Ritaharjun koulu

”Me oltaisiin ehdottomasti tarvittu tätä kirjaa heti opiskelujen alussa. Nyt tekisi mieli sanoa kaikille oppilaitoksille, että teidän on vain PAKKO hankkia tämä opiskelijoillenne! Kattava paketti.”
– Jonna Pajarinen ja Aleksi Markkinen, Oulun Ammattikorkeakoulun opiskelijat ja Osuuskunta Encomin yrittäjät

”Aluksi päätin, että luen 30 sivua, mutta huomasin yhessä kohtaa, että 100 menny ohi. Haastattelut olivat opettavaisia, ja teksti oli helppolukuinen.”
– 14-vuotias poika, Ritaharjun koulu (Oulu)

Keitä ovat kirjan kirjoittajat?

Kirjan kirjoittajat Sami Mikkola ja Martta Tervonen ovat yrittäjiä, kirjailijoita ja innokkaita yrittäjyyskasvatuksen puolestapuhujia. Kirjoittajilla on monipuolinen kokemus yrittäjyyskasvatusprojekteista ja koulu-yritys-yhteistyöstä erityisesti Pohjois-Pohjanmaalla.

Sami ja Martta ovat viimeisen 1,5 vuoden aikana olleet aktiivisesti mukana yrittäjyyskasvatuksen kehittämisen alueellisessa hankkeessa, toteuttaneet uudenlaisia yrittäjyyteen kannustavia kokeiluja yhteistyössä muiden alueen toimijoiden kanssa (mm. Demola, Työmaa & Lybeckerin oppilaitos ja Oulun yliopisto) ja vierailleet useissa oppilaitoksissa edistämässä yrittäjyyden ilosanomaa.

Ota yhteyttä

Martta Tervonen
Founder, Luova Laboratorio
martta@luovalaboratorio.com / p. 050 528 2712

Sami Mikkola
Founder, Luova Laboratorio
sami@luovalaboratorio.com / p. 045 230 1499

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Be the first to review “EPIC: Nuoren yrittäjän käsikirja”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *