RADIOlogi | Jakso 3: Nyt hävettää

Luovan Laboratorion RADIOlogi on maksimissaan 60 minuutin mittainen improvisaationa toteutettu radio-ohjelma, joka ilmestyy suunnilleen joka lauantai. RADIOlogissa ihmetellään elämää, ihmistä ja erilaisia ilmiöitä, ja tarkastellaan maailmaa luovuuden sumentamien suojalasien läpi. Ohjelman aihe paljastuu meillekin vasta jokaisen jakson aluksi, kun otamme puhelinyhteyden johonkin ennalta valikoituun tai valikoimattomaan ihmiseen. RADIOlogin tarkoituksena ja toiveena on (paitsi auttaa tekijöitään pääsemään yli oman äänen kuulemiseen liittyvästä säikähdysreaktiosta ja muista itseilmaisuun liittyvistä pelkotiloista) antaa kuulijalleen uusia näkökulmia ja ihmetyksen aiheita sekä aiheuttaa mitä tahansa tunteita. 

Jakso 3: Nyt hävettää

Kolmannen RADIOlogin kantava teema on häpeä. Nyt hävettää. Aina hävettää. Ennakkoon, tilanteessa ja jälkikäteen. Kaikki hävettää. Esillä oleminen, osaamattomuus, osaaminen, puhuminen, luovuus ja tuntemattoman moikkaaminen vahingossa kadulla. Minkäs teet? No, teemme ainakin erään häpeällisen lupauksen, jonka seurauksena täytynee ryhtyä harjoittamaan laulutaitoaan. Onko häpeä pohjimmiltaan hyväksytyksi tulemisen tarvetta?

Kuuntele tästä, paina play:

“Dogs have boundless enthusiasm but no sense of shame. I should have a dog as a life coach.”
–Moby

Diagnoosi

Vaiva / ongelma: Hävettää. Mitähän ne muut tästäkin ajattelee? Hyväksytäänkö minua?

Oireet: Lamaantuminen, itsesyytökset, vähättely

Hoitotoimenpiteet: Häpeän tunnistaminen ja tunnustaminen, empatian ja ymmärtämyksen tarjoaminen, altistuminen positiiviselle kasvojen menettämisen kokemukselle

Vaikutukset: Ylpeys, onnistumisen elämykset, vapautuminen, luovuus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top