Hellitä, ihminen – luovuta kontrolli ja ole välillä out of order

Tänään on tehokas päivä, suunnittelen. Vien pyykit pesulaan. Käyn pankkiautomaatilla. Tankkaan skootterin. Ajan coworking-paikkaan, Hubudiin. Aloitan työt heti aamusta. Monta asiaa pitää hoitaa. Sopimuksia, tarjouksia, kirjoittamista. Ehkä kuvaan jonkun videonkin, esittelen täkäläistä coworking-tilaa. Näin ajatellen katson aamulla peiliin kaksi minuuttia tavallista kauemmin varmistaakseni freesin olemuksen. Voitonvarma, päivän sulavaa kulkua enteilevä hymy kasvoillani hyppään skootterin selkään.

Lähden liikkeelle. Huristan epähuomiossa pesulan ohi, suoraan kohti pankkiautomaattia. Out of order, välkyttää ottomaatin ruutu. Ei se mitään. Ajan tuon parin minuutin matkan takaisin pesulaan ja nostan rahaa myöhemmin, ajattelen. No niin, skootteri käyntiin ja takaisin pesulan ovelle siis!

Mainitsinko jo, että skootterissani ei toimi startti, mikä tarkoittaa sitä, että se on käynnistettävä joka kerta polkaisemalla? Flipflopit jalassa, ylisuuressa mustassa kypärässä, jonka sisäpuolelta tarkastellen maapallon lämpötila vaikuttaa huomattavasti kuumemmalta kuin mittarin ilmoittamat +30 astetta, tuo operaatio on upea performanssi!

Saavun pesulan ovelle. Se on kiinni. Naapuripuodin pitäjä huikkaa, että pesula on suljettu, koska sen omistaja on temppelissä. Kannattaa palata takaisin kokeilemaan onneaan joskus myöhemmin uudelleen. Selvä!

Noh, pyykkikori kainalossa takaisin skootteria polkemaan. Bensaa on sentään saatava. Muistan nähneeni Hubudiin johtavalla tiellä erään bensa-aseman ja päätän ajaa sen kautta.

Arvaatkohan jo?

Kyllä.

Asema (joka on kylläkin vähän suureellinen käsite tälle häkkyrälle, joka seisoo kadun laidassa ja käsittää siis noin 50-litraisen rattailla kulkevan kärryn) on suljettu, eikä ketään näy. Nyt on keskiviikko ja kello käy aamukymmentä. Antaapa olla.

Kaasutan coworking-paikan luo pyykkieni kera, hikeä valuen, rukoillen, että polttoaine riittää perille asti (rukoillen siksi, että skootterini bensamittari osoittaa mitä sattuu lukemia, joten minulla ei ole harmainta hajua polttoaineen todellisesta määrästä).

Kiukuttaa.

Coworking-paikan vieressä on parkkialue. Normaalisti sisäänajopuomilta olevasta automaatista otetaan mukaan parkkilippu. Tuo automaatti on tietysti tänään rikki, out of order. Automaatin vieressä tupakkaa poltellen soraisella maalla istuu kokonaiset kolme parkkipaikan työntekijää. ”Just keep going forward”, yksi heistä huikkaa minulle huolettomasti hymyillen, kehottaen ajamaan portista eteenpäin ilman lippua. Että siittä vaan rennosti eteenpäin. Ei ole niin tarkkaa.

Astun Hubudin ovesta sisään huomattavasti vähemmän videointikelpoisena kuin toivoa saattaa ja huomattavasti aiottua myöhemmin. Lysähdän läppäri sylissä katetun terassin penkille läähättämään. Nyt sitä tehokkuutta peliin, niinkö?! 

Kuumuus on vienyt mehut. Pysähdyn laiskasti tarkkailemaan ympärillä olevaa.

Jaaha, onpa vihreää. Onkohan nuo bambupuita?

Lintuja tuolla taaempana. Jotain eksoottisia, joiden lajia en tunne.

Joku soittaa viereisessä pöydässä kitaraa ja laulaa. Vasenta nilkkaani pitkin kiipeää uskalias muurahainen.

Kiukku sulaa ja pehmenee, alkaa huvittaa. Mihinkä kiire ja kenen takia?

Jospa tämäkin toimisto on tänään bensahana kiinni. Että kokeillaan sitä onnea joskus myöhemmin uudelleen. 

Otan päiväunet terassin divaanilla, siirryn viereiseen ravintolaan. Tilaan lounaaksi créme bruleen.

Kaikki ei aina suju suunnitelman mukaan. On turha kontrolloida.

Hellitä, ihminen. Ole joskus suosiolla out of order.

Niin, ja just keep going forward. Mutta huoletta, välillä hitaammin.


Lue useammin jotain, millä on merkitystä.
Kokeile Luovaa Laboratoriota, alle 0,20 € / artikkeli. Tilaa nyt. »


Hanki päivittäinen annoksesi luovuutta, tilaa uudet artikkelit suoraan inboxiisi:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top