Haaveiden toteutumisen alkuja

Tiedätkö, mikä on ainoa keino toteuttaa mikä tahansa asia maailmassa? Oli kyse pohjoisnavalle vaeltamisesta, unelmakodin rakentamisesta, taikuuden oppimisesta tai rakkauden löytämisestä elämään, jokainen etappi saavutetaan vain ottamalla ensimmäinen askel kohti päämäärää.

Tekemisen estäviä syitä on usein helppo keksiä. Jos oikein miettii, juuri nyt ei ole koskaan se oikea hetki tehdä juuri mitään. Täydellistä haaveen toteutumista varten voi tarvita sitä ja tuota, olosuhteiden pitäisi olla paremmat ja tekemisessä saisi mieluusti olla täysi varmuus siitä, että asiat onnistuvat täydellisesti. Totta, usein on hyvä välttää suin päin tuulen vietäväksi heittäytymistä “toivotaan parasta” -asenteella, mutta loputon täydellisten olosuhteiden odottaminen saa luovuttamisen ainoaksi tulokseksi.

Eräs viisas on todennut: “Vaikeinta on olla itselleen rehellinen.” Tämä pätee myös elämän haaveiden toteuttamiseen. Ajatus itselle tärkeältä tuntuvasta asiasta on helppo heittää nurkkaan pölyttymään, jos ei kykene näkemään sen tärkeyttä kaiken muun ajatusten sekamelskan välistä.

Tärkeää on huolehtia perheestä. Tärkeää on pitää kiinni luvatuista asioista ja aikatauluista. Tärkeää on maksaa verot ja laskut. Tärkeää on viikoittainen siivous. Tärkeää on sanoa, että läheiset ovat tärkeitä, kuten myös oma terveys ja liikunta.

Niin tärkeää ei ole sanoa ja ajatella, että minä, haaveeni, intohimoni ja rakkauden kokeminen olisi tärkeää. Vaikka ilman minua ja haaveitani, intohimoani ja rakkauttani yksikään noista muista tärkeistä asioista ei toteudu.

Pysähtyminen kaiken muun tekemisen keskellä tuntuu väärältä. Ikään kuin tämän myrskyn silmässä ei olisi aikaa muuhun kuin selata välillä eri feedit ja otsikot läpi. Usein on kyllä aikaa tuohtua uutisille, mutta ei ole aikaa siihen, että ottaisi selvää, kuinka ottaa se ensimmäinen askel kohti omien haaveiden toteutumista.

Kevät on aina uusien alkujen aikaa. Tämä kevät voisi olla aikaa omien haaveiden toteutumisen aluille. Suosittelen, se ensimmäinen askel on kaikkein paras askel ja teko.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top