Erikoishaastattelussa Luovan Laboratorion Sami: Mikä homma tämä “MEDIA”?

Monelle on varmaan jo liiankin tuttua, ketkäs kaksi se tätä Luova Laboratorio -nimistä kokonaisuutta pyörittävät, mutta monet ovat varmaan onnellisen ulapalla tästä asiasta. Poistamaan tätä onnellisen tietämättömyyden kehtoa loimmekin kaksiosaisen juttusarjan Luovan Laboratorion ihmispikkuoravakaksikosta, tuttavallisemmin henkilöstä nimeltä Sami & Martta. Tällä kertaa tutustumme hymyilevään, noin 190 senttimetrisellä varrella varustettuun, poninhäntää päässään kantavaan osioon nimeltä Sami. Lue myös osa kaksi – Martta – huomenna.

Kukas se sinä olitkaan?

Sami. Puolityhjäntoimittaja eli yksi kahdesta pää toimittajasta tai ihmisestä täällä toimittamassa asioita ja juttuja. Tällä kellonlyömällä 29-vuotias henkilö, joka omistaa viisi sormea molemmissa käsissä ja viisi varvasta molemmissa jaloissa. Tarkkailen intohimoisesti kolesterolifiilistasapainoani, urheilen omaksi ilokseni, nukun riittävästi, vihaan kelloa ja aikatauluja, pelkään kalenterimerkintöjä, koska unohdan ne kaikki, rakastan pitkiä aamupaloja, kokeilen jatkuvasti jotain uutta pientä projektia ja ahdistun, jos ei minulla ole mitään projektia (sitä ei vain ole ikinä käynyt vielä, mutta kuvittelisin ahdistuvani) ja teen lähitulevaisuudessa kaikkeni sen eteen, että olen hyvä ystävä, veli, lapsi ja rakastettu, nyt lähes kaikkeni

Mikäs se sinut tähän paikkaan ja aikaan toi?

Polkupyörä. Tarvitsisin uuden polkupyörän, koska Saksasta ostamani cruiseri on hyvin raskas poljettava, mutta haluan sitä ennen monia muita asioita, kuten toppatakin ja pipon.

Miksi se sinä siitä luovuudesta aina höpiset? Mikä se siinä on niin cool? Ootko sinä semmoinen LUOVA?

Luovuus on varmaan tarkin – vaikka sekin vähän huono – sana tälle omituiselle ikuiselle pienelle tyytymättömyyden tunteelle maailmassa. Mielestäni kaikki voisi aina olla vähän paremmin. Usein toteankin asioihin, että itse tekisin paremmin. Ja mutisen hiljaa vieressä istuville ihmisille näistä huomioista. Sitten usein innostun tuosta parannusehdotuksestani ja mietin hetken, tovin tai pitempäänkin, että mitäs jos oikeasti tekisin noin.

Luovasta Laboratoriosta on kuuleman mukaan tulossa media. Mikä homma tämä “MEDIA”? Onko kaikki nykyään MEDIOITA? Onko se MEDIAseksikästä?

Sitähän nykyään sanotaan, että jokainen ihminen voi olla media. Media jakaa informaatiota tai sitä niin kovin seksikästä fakenewssiä eli virheellistä informaatiota johtamaan ihmisiä johonkin lopputulokseen. Minua kiehtoo median manipulaatio. Kovin moni ihminen ei tajuakaan sitä, että miten paljon media manipuloi jokapäiväistä elämäämme synnyttämällä puheenaiheita ja faktoilta kuulostavia asioita. Haluaisin nähdä positiivisiin lopputuloksiin manipuloivaa mediaa. Siksi rakastan Instagramia sosiaalisena mediana – sieltä tulee aina hyvä mieli ja saa ideoita ja inspiraatiota. Kuten kirjojen lukeminenkin.

Mitä tapahtuu nyt kulisseissa tämän median suhteen eli mihin käytät valveillaoloaikasi?

Välttelen tärkeiden asioiden tekemistä. Tärkeitä asioita on muun muassa sen pohtiminen, miten tästä saisi hyvin massia eli fyffeä eli hynkkyä irti ja myös se, että mitä tänään söisin kun en halua raskasta, enkä keittoa, enkä sushia, enkä oikeastaan mitään, mutta on pakko syödä. Sen lisäksi pohdin tunteja päivittäin sitä, mihin menisin seuraavaksi töihin läptoppini kanssa.

Mikä tässä mediassa on sinun mielestäsi parasta, sen tekemisessä ja/tai siinä, kun näkee sen heräävän eloon?

Ihmisten virtuaaliset ilmeet. Siis se, kun näkee ihan hetkessä sen, millaisia vaikutuksia jotkut kirjoitukset, sanat, teot ja muut aiheuttavat ihmisissä. Positiivinen muutos on se, mitä haluan nähdä, kaikessa. Että kaikki näkisivät niitä asioita, mitä tekisi vähän paremmin ja sitten vain tekevät niitä asioita. Lumipalloefektit. Lisäksi toki se kutkuttaa kovin, että tässä yhdistyy ihan kaikki osaaminen ja tieto-taito, mitä on sattunut elämän varrella haalimaan ja tätä kaikkea pystyy hienosti soveltamaan uusiksi palasiksi, luomaan jotain kaiken yhtymäkohdista.

Kuka olisi unelmiesi sisällönluoja, joka lähtisi tähän hommaan mukaan? Tai mitä sisältöjä jo odotat eniten?

Ihan kaikki, joiden sisällä on suuri hymy ja sydämessä palaa halu sukeltaa syvälle luovuuteen ja tutkia sen loputtomia syvyyksiä ja huippuja ja kertoa noista tutkimusmatkoista kaikille. Odotan henkilökuvia todella kovasti, kuten myös syväluotaavia tieteellisiä artikkeleita luovuudesta ja neurologiasta ja psykologiasta. Unelmoin myös ihan tavallisille ihmisille kirjoitetuista kulttuurillisista tutkielmista ja oikeastaan ihan kaikesta, mikä vain on bullshit-vapaata. Politikointia ja kulttuurillista eksklusiiviselta kuulostavaa höttöä ei täällä onneksi nähdä.

Mitä tämän median lukijat / seuraajat täältä saa, sinun mielestäsi?

Elämän tarkoituksen ja kaiken täyttymyksen. Sen lisäksi toki rakastavan yhteisön ja ihan 100% takuun siitä, että jokaiseen kysymykseen, kommenttiin, pyyntöön, toiveeseen, ideaan ja muuhun pieneenkin heittoon lupaavat tämän median omistajat ja pyörittäjät vastata henkilökohtaisesti. Tämä media ei seiso ison muurin takana, vaan lukijoidensa keskellä.

Jos olisin yritys, jolla on rahhoo ja halua tavoittaa täällä palloilevia ihmisiä, niin mitä me tehtäisiin yhdessä? Ketä nämä täällä palloilevat ihmiset on sinun mielikuvissa, esimerkiksi?

Jos tänne haluaa antaa rahaa sitä vastaan, että saa näkyvyyttä, me kyllä sitä näkyvyyttä tuodaan. Mutta ei me tänne ihan kaikkia 100% riistetyn naudanlihapihvin myyjiä oteta, vaan uskotaan siihen, että kun tuotetaan myös kumppaneista sisältöä, joka kiinnostaa lukijakuntaamme, siitä saa kaikki vähän enemmän. Sitä natiivimainontaa siis saa niinku. Suomeksihan se tarkoittaa, että anna rahaa niin me kirjoitetaan sinusta juttuja – ja sitten siellä jossain jotenkin lukee, että kyllähän me tästä rahaa saatiin. Meillä on semmoiset 6-10 erilaista lukijatyyppiä, ketä täällä pyörii. Kun aihe-alueitakin on useampia, myös tuo kävijäryhmä on aika laaja-alainen käsite. Eli kannattaa olla yhteyksissä, jos ei muuten noin niinkuin maalaisjärjellä aukea, että ketä täällä pyörii, niin me kerrotaan ja sitten voidaan ottaa sitä rahaa vastaan.

Ajattelitko laittaa liikkeelle monta kohua?

Jaa-a. Ei ne oikein itseä kiinnosta kyllä. Haluan kyllä puhua aiheista, joista ei ehkä saa puhua. Jos niistä joku kohuja repii, niin antaa mennä vaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top