100 luovaa suomalaista – Tutustu tämän viikon listaukseen!

Listasimme 100 Suomen luovinta yritystä ja tekijää. Tai ainakin luovimpiin kuuluvaa, omalla alallaan. Luovuus on siitä jännä juttu, että sitä on haastavaa määritellä. Joka tapauksessa, tässä listauksessa tahdomme nostaa esille sellaisia yrityksiä ja tekijöitä, jotka tekevät asioita vähän eri tavalla ja omalla toiminnallaan ovat mukana luomassa luovempaa Suomea. Paljastamme joka viikko uusia tekijöitä, jotka ovat esillä mediassamme näkyvästi.

Viikolla 15 esittelyssä ovat Arkkitehtitoimisto Kanttia2 sekä Valokki Design ja sen taustalta löytyvä yrittäjä Heidi Alamikkelä. Tutustu tekijöihin alta ja siirry lukemaan heistä lisää klikkaamalla linkkiä.

Kanttia2: “Luovalla alalla luottamuksen ilmapiiri on tärkeää”

Kanttia2 on nuorekas, oululaislähtöinen tulevaisuuden arkkitehtitoimisto. Sitä voi hyvällä syyllä kutsua yhdeksi Suomen nousevimmaksi suunnittelutaloksi. Pilvenpiirtäjistä kestävämpään asumiseen ja tulevaisuuden koteihin, Kanttia2:n mielikuvitukselliset, luovat suunnitelmat sekä startupmainen toimintakulttuuri ovat siinä määrin innostavia, että Kanttia2 ansaitsee ehdottomasti oman paikkansa 100 luovaa suomalaista -listauksessa.

Näin he itse kuvailevat toimintaansa: “Uteliaisuus maailmaa kohtaan on arkkitehdille tärkeä ominaisuus. Luovalla alalla luottamuksen ilmapiiri on erityisen tärkeää. Ilman sitä ajaudutaan täyttämään toisten odotuksia. Panostamalla luottamukseen suunnittelutiimin sisällä, uskaltavat tekijät heittäytyä leikkiin eikä rajoituta toisten, esimerkiksi kollegoiden odotuksiin.”

Tutustu Kanttia2:een>>>

Valokki Design: “Luovimmat ratkaisut syntyvät yhteistyössä”

Heidi Alamikkelä, joka tunnetaan muun muassa uutuuskirjastaan Opi sanomaan EI, aseta rajat ja voi paremmin on ihailtava esimerkki monitaituruudesta – luovasta tekijästä, joka yhdistelee useita taitoja, kokemuksia ja intohimoaan kääntäen ne uudenlaiseksi tavaksi tehdä ja yrittää. Heidin yrityksen Valokki Designin intohimo on auttaa muita menestymään muun muassa assistenttipalvelujen ja erilaisten valmennusten avulla.

Näin Heidi kuvaa itse toimintaansa: “Lifestyleyrittäjänä luovuus pääsee valloilleen leijasurffatessa. Toteutan usein myös asiakasprojekteja ja luovimmat ratkaisut löytyvät usein yhteistyön ja keskustelun lopputuloksena.”

Tutustu Valokki Designiin>>>


Kuuluisitko sinä mielestäsi Suomen 100 luovimpiin kuuluvan tekijän listalle? Haluatko kertoa luovasta erikoisosaamisestasi tai muuten vain siitä, että sinäkin teet siistejä juttuja? Ilmianna itsesi tai mielestäsi tälle listalle kuuluva tekijä meille sähköpostitse osoitteeseen labra@luovalaboratorio.com ja yllätys saattaa olla tulossa luoksesi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Back to top