Tarinat

TIEDOTE: Suomalainen elinikäisen oppimisen startup aikoo viedä parhaat suomalaiset luovuuden opit maailmalle – Osaajien haku on nyt auki!

Suomi on maailman onnellisin maa (World Happiness Report 2018). Suomesta maailmalle on lähetetty useita innovaatioita, menestyjiä ja ajattelijoita.

Yritykset ja ilmiöt, kuten Supercell, Rovio, Nokia, sauna, Kimi Räikkönen, monet kaikkien aikojen parhaista NHL-tähdistä, tekstiviesti ja monet muut koko maailmaa muuttaneet ja miljoonien rakastamat teot ja tekijät ovat lähtöisin Suomesta. Opetusjärjestelmämme on ollut maailman kärjessä jo useiden vuosien ajan. Monia kiehtoo, mikä on se jokin salainen erityispiirre, joka saa pienen kansamme menestymään niin monessa asiassa maailmanlaajuisesti. Nyt yksi suomalainen yritys aikoo kaivaa esiin tuon erityispiirteen ja viedä parhaat opit maailmalle.

Kesällä 2015 syntyi ajatus siitä, että moni maailman haasteista ja mahdollisuuksista voisi ratketa luovuuden avulla. Tuon ajatuksen pohjalta syntyi yritys, joka kunnianhimoisesti kertoi unelmansa olevan räjäyttää maailma luovuuteen. Seuraavaan kolmeen vuoteen pikakelauksella on mahtunut kolme julkaistua kirjaa, joissa jokaisessa pureudutaan omalta kantiltaan luovuuden erityispiirteisiin, co-working-keskuksia, työpajoja, tapahtumia, koulutuksia ja väsymätöntä luovuuden tutkimista. Kaikki teot ovat tähdänneet luovuuden myyttien lankakerän purkamiseen. Kuluneen syksyn aikana yrityksessä tultiin tulokseen, että nyt olisi aika lähteä viemään kaikki kerätyt opit maailmalle, kaikkien ihmisten saataville. Näin syntyi ajatus uudenlaisesta viihteellisen oppimisen vientiponnistuksesta.

Luova Laboratorio, Suomen rajojen ulkopuolella Creative Laboratory, on nyt julkaissut oppimisalustansa ja koulutussisältöjen ensimmäisen oman tuotoksen maailmalle. Visiona yrityksellä on luoda alusta ja yhteisö, jossa kuka tahansa voi ajasta ja paikasta riippumatta oppia uusia kykyjä, ajattelun taitoja ja lisätä osaamistaan luovuuteen liittyvissä seikoissa. Aiheita, jotka liittyvät luovuuteen tavalla tai toisella kuulostaa olevan melko laaja valikoima – aina valokuvauksesta urasuunnitteluun, luovasta ajattelusta innovaatioihin, hyvinvointiin ja johtamiseen. Yritys aikoo laajentaa koulutustarjontaansa nopeasti, tähdäten jo yli sataan julkaistuun kurssiin ennen kesää 2019. 

“Maassamme on valtava määrä upeita tekijöitä, aina ihan ruohonjuuritason tekijöistä ja virkamiehistä kirkkaimmin loistaviin tähtiin. Haluamme löytää maamme kaikki parhaat tekijät eri osa-alueilta ja yhdessä heidän kanssaan paketoida osaamisen ja opit viihdyttäviksi kursseiksi, jotka voivat auttaa ihmisiä ympäri maailman tekemään enemmän asioita, jotka vievät koko maapalloa parempaan suuntaan.”, kertoo Luovan Laboratorion perustaja, Sami Mikkola.

Yrityksen visio viihteellisestä oppimisesta on omalla tavallaan uutta ja ainutlaatuista. Yrityksen aikomuksena on ajatella asioita toisin, kuin perinteiset verkkokurssituottajat. “Ihmisillä on jatkuvasti vähemmän aikaa käytettäväksi yksittäisiin tekoihin. Haluamme tuottaa nopeasti oivallettavia sisältöjä, jotka eivät ole raskaita opetussisältöjä, vaan auttavat oppijaa pitämään hauskaa ja viihtymään oppimisensa äärellä. Tutkimukset näyttävät laajasti sen, että oppiminen on tehokkainta, kun oppijalla on kivaa”, jatkaa Mikkola.

Maailmalla verkko-opetuksen markkinoilla käy kova kilpailu ja isoja tekijöitä on vallannut jalansijaa jo useita vuosia. On kuitenkin ennustettu markkinan kasvavan hurjaa vauhtia vielä vuosikausia, joten uudenlainen ja oman polkunsa valitseva suomalaisyritys voi hyvinkin tehdä maailmalla ison vaikutuksen. Maallamme on kansainvälisesti loistava maine ja osaaminen on monella osa-alueella maailman kärkiluokkaa. Mikäli maastamme onnistuu laaja osaamisen ja koulutuksen vienti maailmalle, tällaiset yritykset ja teot nostavat maamme kuvaa entisestään ja parantavat kansamme mahdollisuuksia onnistua jatkossa entistäkin paremmin. 

Luova Laboratorio hakee parhaillaan kuumeisesti lahjakkaita tekijöitä opetussisällöille. Tekijät saavat suurimman osan kurssituloista itselleen, yrityksen tarkoituksena ei ole vain oma hyötyminen, vaan yhteisön ja tekijöiden menestymisen auttaminen. Tekijöitä ei kuitenkaan maassamme ole ihan helppo löytää – ehkä syy on siinä, miksi yritys ei tule luultavasti kovin pian tekemään kurssia small talkista: monet meistä ovat helposti melko ujoja ja nöyriä, sekä keskitymme “omaan peliimme” helpommin kuin osaamisestamme kertomiseen.

Monissa muissa kulttuureissa tekijät pitävät itsestään kovaa ääntä ja ovat jonon ensimmäisenä, kun on mahdollisuus olla esillä. Suomalainen mieluusti odottelee jonon perällä niin kauan, kunnes kuuluu kutsu: “Hei, sinä siellä, on sinun vuorosi.” Mikkola yrityksineen kuitenkin kannustaa kaikkia nyt lähestymään heitä rohkeasti ajatuksillaan ja osaamisellaan: “Haluamme antaa maamme tekijöille nyt mahdollisuuden laajentaa omaa kenttäänsä, menestyä entistä paremmin ja auttaa maailmaa menestymään. Meillä ei globaalisti ajateltuna ole enää mahdollista odotella muutosta kovin kauaa, vaan rohkeiden ja osaavien ajattelijoiden sekä tekijöiden on opetettava muita, kuinka elää kestävämmin luontomme ja luonteidemme hyväksi.”

Rohkea hanke vaatii vielä paljon työtä lyödäkseen maailmalla läpi, mutta tekijöiden usko on kova. Tavoitteena heillä on sanojensa mukaan jo tulevan vuoden aikana kolkutella suurimpien kilpailijoidensa ovia, kertoakseen, että suomalainen osaaminen täällä vain on menossa nyt ohi. 

Mitä kaikkea Suomi on tuottanut maailmalle, TOP10:

  1. Kansainvälisesti monien julkisuuden henkilöidenkin rakastama ja kehuma älysormus Oura Ring
  2. Peli- ja viihdejätti, vihaisia lintuja lennättävästä Angry Birdsista tuttu Rovio
  3. Mobiilipelimahti Supercell, joka on tuottanut maailmalle muun muassa Clash of Clansin, Hey Day!:n ja Clash Royalen
  4. Nokian menestyksen vuodet ja matkapuhelinmarkkinoiden ensimmäinen valtias
  5. Pitkä linja NHL:n parhaita pelaajia, kuten Teemu Selänne, Jari Kurri, Pekka Rinne, Patrik Laine ja lukemattomat muut
  6. Internetin tietokantamalli, MySQL, jota käyttää muun muassa Facebook, Twitter ja Youtube, on suomalaisen Michael “Monty” Wideniuksen ja ruotsalaisen David Axmarkin yhdessä kehittämä
  7. Tekstiviestin kehitti suomalainen Matti Makkonen, ja ensimmäiset tekstiviestit lähetettiin liikkeelle Suomessa
  8. Vuoden 2016 taloustieteen Nobelin palkinnon voittanut Bengt Holmström
  9. Vuoden 2008 Nobelin rauhanpalkinto myönnettiin Presidentti Martti Ahtisaarelle
  10. Maailman johtava start-up-tapahtuma Slush tavoittaa vuosittain yli 40 000 ihmistä ympäri maailman

Luovan Laboratorion uusi aikakausi

Luova Laboratorio on nyt Creative Laboratory!

Olemme viimeiset kuukaudet rakentaneet uutta unelmaamme. Unelmamme suuntaa vahvasti kohti maailman markkinoita, aiomme kansainvälistyä ja viedä osaamista, oppeja ja tekijöitä maastamme maailmalle. Jatkossa löydät meidät parhaiten uudelta sivultamme: mycreativelaboratory.com.

Unelmamme ja tehtävämme on nyt ja jatkossa auttaa maailman ihmisiä tekemään enemmän asioita, jotka he itselleen kokevat merkitykselliseksi. Haluamme auttaa ihmisiä saavuttamaan unelmia ja haaveita, kehittämään taitojaan, laajentamaan omaa maailmaansa, olemaan onnellisempia ja kaiken tärkeimpänä: käyttämään taianomaista luovuuttaan.

Toteutamme eri alojen parhaiden ammattilaisten kanssa jatkossa verkkokursseja ja -koulutusta eri aiheista. Alla esimakua kursseistamme videon muodossa.

Tämä sivusto, siis LuovaLaboratorio.com tulee pysymään jatkossakin elossa. Tulemme taas pian kirjoittamaan, puhumaan ja tarinoimaan luovuudesta, ihmisyydestä ja ihmettelyn ihmeistä. Vaikka suuntaammekin maailmalle, tulemme aina olemaan suomalainen yritys, ylpeä ja onnellinen alkuperästään ja kodistaan.

Liity mukaan seuraamaan seikkailuamme Facebookissa, Twitterissä, Instagramissa, Mediumissa ja uusilla sivuillamme!

Olkoon luovuus kanssasi, toivoen
Sami / Luova Laboratorio

Rakennamme uutta…

Luovan Laboratorion jo yli kolmevuotisen matkan aikana on julkaistu useampikin “Hei maailma, meitä jännittää…” -otsikolla alkanut kirjoitus. Nuo hetket ovat olleet aina hetkiä, kun paljastamme jotain uutta ja mahtavaa, jännittävää ja kutkuttavaa uutta suuntaa. Sormet näppäimistöllä syyhyävät siihen malliin, että uudet salaisuutemme haluaisivat jo huutaa olemassaolostaan maailmalle tuohon malliin, mutta vielä ei ole oikea aika. Vielä joudutte hetken siellä odottelemaan ja malttamaan.

Malta, malta vielä hetki. Pian meistä kuuluu.

Sillä aikaa, jos haluat osallistua luovuuden tulevaisuuden rakentamiseen, syötä tänne sähköpostiosoitteesi, toteutamme pian laajan kyselyn, johon kaipaamme luultavasti juuri sinunkin apuasi.

Takaisin rakentelemaan tästä nyt siis. Nähdään pian!

Rakentamistamme kuvaava GIF löydetty ja linkitetty Giphyn kautta.

Luovuuden ja tunteiden symbioosi liiketoiminnan tuloksen kanssa

Pitäisikö yrityksen KPI-mittareissa ja siten myös johtamisen dna:ssa yhtenä tärkeimmistä olla fiilis ja luovuus sidottuna rahaan tai muihin ihmisen iholla konkreettisesti tuntuviin hyödykkeisiin? Pallottelen hieman kontekstia – päätä sitten mitä mieltä olet ja jos olet samaa mieltä kanssani, kääri hihat ja taistele rohkeana luovuuden soturina omassa yhteisössäsi.

Pohtiessani fiiliksen tai luovuuden mittaamista työelämässä – etenkin näiden mittaamisen merkityksestä liiketoiminnan tulokselle – en puhu henkilöstöbarometristä tai kerran vuodessa tehtävästä peruspakollisesta asteikolla ykkösestä viiteen ”sopii tai ei sovi minuun” – mittaroinnista. Tiedäthän, sellaisia nopeita kyselyitä joiden tulokset nostetaan intranetteihin tyytyväisenä omalle olalle taputteluna (jos tulos on ollut mainio), tahi sitten ukaasina että vuoden kuluttua tehtävässä samassa mittauksessa tavoitteemme on sitten nostaa kaksi pykälää. Vähän niin kuin käsky: ”nauti enemmän työstäsi…NAUTI!”.

HR:n syövereistä jälkimmäisen ei niin toivotun mittaustuloksen perintönä tulee peräaalto, joka parin hankepalaverin jälkeen saattaa tasaantua seesteiseksi liplatukseksi aurinkoiselle järvenselälle. Arki, kulttuuri ja tulostavoitteet napostelevat sinänsä hyvän tahtotilan sekä sen saavuttamista tukevat hankkeet. Matolle jää vain murusia.

Pusineksessä viivan alle jäävällä kasalla valuuttaa kustannetaan toiminta, palkitaan ihmisiä työstään, tehdään investointeja kasvun mahdollistamiseksi ja kääräistään omistajille heille kuuluva osuus. Luontevaa ja tärkeää on mitata näitä yrityksen olemassa ololle oleellisia pelimerkkejä. Hyvä pohdinnan kohde on siinä, kannattaako niitä mitata suoraan vai tekemistä joka johtaa niiden kertymään tai vielä rohkeammin mitattaisiinkin haluttua, liiketoiminnalle positiivista muutosta tai muutoksen nopeutta suhteessa nykytilaan. Yritystoiminnassa kupletin juoni on tuottaa omistajille voittoa. Usein tavoite on tuottaa mahdollisimman suurta voittoa, vaikka ahneus ei olekaan kovin muodikasta tai hyvässä valossa tällä hetkellä. Fakta on kuitenkin: mitä enemmän fyrkkendaalenia sataa laariin, sitä terveemmällä pohjalla yrityksen tulevaisuus ainakin likviditeetin osalta makaa. Tuottavuus ei ole häpeäksi ollenkaan. Se mitä voitoilla tehdään, määrittääkin sitten yrityksen mainetta ja henkistä pääomaa. 

Nopeat, rohkeat ja ketterät alansa uudistajat ovat usein niitä joita mielellään katsotaan ihaillen jos niiden liiketoiminnan perinteiset mittarit nousevat samaa latua henkisen hypen rinnalla. Muiden firmojen palaverihuoneissa alkaa silloin kuhina agendoilla ”mitä me voisimme kopioida tuon yrityksen tekemisestä itsellemme”, ”jos he kasvavat noin lujaa, meidänkin tulee korjata kasvutavoitettamme ylöspäin”, ”pitäisikö tuo firma ostaa ja liittää meihin”, ”rekrytoidaan niiden avainhenkilöt rahalla meille”…todella luovaa…aaarrrggghhhnnngg!! Loistavia keinoja maalata itsensä nurkkaan tai näivettää luovuutta kupliva nouseva firma tai sen avainhenkilöt implementoimalla ne ostavan firman status quohon. 

Ketterillä uudistajilla on usein erilainen tapa johtaa ihmisiä ja työtä. Heidän on pakko tehdä toisin kamppaillakseen menestyksekkäästi itseään isompia vastaan. Toisin tekeminen tarkoittaa kykyä ja rohkeutta ajatella sekä tehdä asioita uudella luovalla tavalla. Jotta ihmiset saadaan toimimaan sen edellyttämällä tavalla, heitä tulee johtaa eri metodein kuin valtavirrassa tavataan tehdä. 

Mitäpä jos mittarina tai kannustimena olisi se, että yritys ohjaa viivan alle jäävästä valuutasta 1 % yrityksen henkilöstön bilekassaan. Mitä enemmän viivan alle jää rahaa, sitä parempi jet lag bileiden jälkeen. Henkilöstö saa suunnitella ja toteuttaa humpat – just niin kuin haluavat. Mieti – mikä visio maailmanluokan pippaloista! Ihmiset haluavat parhaat bileet, sellaiset mistä kerrotaan hymyileviä tarinoita urbaaneilla leirinuotioilla ja muiden alan toimijoiden työntekijät kihisevät vihreänä niitä kuullessaan.

Draivaisiko tuo tekemään katteellisempaa tulosta, säästämään kulupuolta fiksusti, nostamaan volyymia… niitä aivan samoja juttuja kuin mitä perinteisillä mittareilla ja liiketoiminnan tavoitteilla jahdataan? Koska pieni tulos on yhtä kuin vaisut bileet, messevä tulos taas tarkoittaa… niinpä. Porkkanana perinteisten keppi ja miniporkkana yhdistelmien sijaan onkin fiilis. Se palava halu järjestää juuri sellaiset geimit mistä ollaan aina haaveiltu, mutta millaisissa ei koskaan olla saatu olla mukana. Ihmiset työssään ovat ammattilaisia, siis pääsääntöisesti heidän ammattiosaamiseensa johdon tulisi uskaltaa luottaa. Osaavat ihmiset rohkenee kyllä vapauttaa luomaan – homma ei mene totaalisesti munilleen ja muistattehan että mokista oppii. Mitä luovammalla vaihteella mennään, sitä pelottavampaa se tietenkin on – samalla niin kiehtovaa. Epävarmuuden sietäminen tässä kohtaa on johdon yksi tärkeimmistä ominaisuuksista joka olisi syytä ottaa käyttöön ja pitää siitä kiinni vaikka luovuuden vauhdin viima heiluttelee tukkaa eikä mielessä ole aivan kirkkaana mihin tämä kone lopulta laskeutuu.

Voisiko tuollainen toimintatapa lisätä kollegoiden välistä viestintää, tehostaa prosesseja, innovoida uutta ja parempaa asiakaskokemusta? Siivota turhaa ja tuottamatonta, nopeuttaa vanhasta pois oppimista? Innostaa ihmisiä leikkaamaan kulupuolta sellaisesta, minkä he ymmärtävät olevan mahdollista leikkaamatta liiketoiminnan kasvusta? Saada aikaan jälleen ihan niitä samoja mitä vanhan liiton työkaluillakin on aina haluttu saada organisaatiosta irti? Ilman että ihmisiä nätisti sanoen pakotettaisiin toimimaan johdon määrittelemällä tavalla. Nyt heidät saataisiin haluamaan tehdä niitä samoja juttuja kertoimella yksipistejotain ja vieläpä uusilla, tehokkaammilla (lue: luovammilla) tavoilla tavanomaiseen verrattuna.

Mieti nyt – jengi haluaa innosta vapisten tehdä kannattavia bisneslaskelmia ja tuijottaa liiketoiminnan mittareiden kertomaa katekertymää motivoituneina. Jengi haluaa tehdä asioita uudella tavalla jotta tuo kertymä kasvaisi mahdollisimman suureksi. Kärjistäen tuo aiempaa parempi tekeminen maksaa omistajille vain tuon 1 % viivan alle jäävästä tuloksesta joka puolestaan – uskallan väittää – on enemmän kuin vanhan liiton työkaluvalikoimalla olisi saatu koskaan aikaan. 

Voittopuolelle jää tuottavan – ehkäpä aiempaa selvästi tuottavamman – bisneksen lisäksi innostunut henkilöstö, jatkuva luovan oppimisen kulttuuri, rohkeus ja nopeus tehdä asioita paremmin kuin muut.

Minä lähtisin rohkeasti johtamaan fiilistä – entä sinä?

Luovaa sisältöä: Yritystarinan ABC

Yritystarina, miten se kerrotaan iskevästi, osuvasti ja koukuttavasti. Mitä yritystarinassa kuuluu olla? Jos yrityksestä kerrotaan tarina, miten se rakennetaan? Onko se kuin romaani? Mikä on yritystarinan idea?

Seison yleensä perjantaisin kanssayrittäjien edessä ja yritän kertoa 30 sekunnissa, mitä konkreettisesti teen ja mikä erottaa minut muista. Tämä on sitä pitchausta eli hissipuheenpitoa sekä yritystarinan kertomisen esiasteita. Lyhyessä ajassa ei ehdi kertoa yrityksen syntytarinaa, mutta siinä saa koukutettua kuuntelijan niin, että hän tulee kysymään minulta lisää tai kun menet hänen kanssaan keskustelemaan myöhemmin, hän muistaa, mitä minä teinkään. Yritystarinassa on sama henki – miten jäät mieleen?

Olen asiakkailleni avuksi, kun heille tulee tarve yritystarinan kirjoittamiselle. Pyyntönä hyvin usein on, että kerron tarinan iskevällä tavalla, asiakkaaseen vetoavalla, mutta kuitenkin asiallisella ja vetävällä tavalla. Mielestäni maailma on täynnä tarinoita, ja paras tapa tulla asiakkaan iholle on kertoa oma tarinansa paikkauslappuineen ja korjausmusteineen kaikkineen.

Olen elämäni aikana opettanut paljon tarinointia – äidinkielenopettajan perustyötä. Se, miten sain opiskelijat inspiroitua kirjoittamaan omansa, on aina oma työmuotonsa. Toimivimmaksi koin sen, että luetutin opiskelijoillani erilaisia tarinoita, että kerronta tulisi tutuksi. Näiden tekstien kautta opiskelijani ymmärsivät parhaiten sen, miten teksti pitää rakentaa, millaisia asioita tulisi nostaa esille, millä tavalla ja missä vaiheessa. Olen aina käyttänyt perusohjeena “puolen sivun sääntöä”. Jos tarina ei kiinnosta “sivun puolivälissä” tai nykyaikana ns. otsikon ja 1. kappaleen jälkeen, asiakas ei lue pidemmälle.

Tämä sääntö on tuntunut korostuvan yhä enemmän ja enemmän nykyajan keskittymiskyvyn alentumisen myötä. Saman huomasin opiskelijoissani. Heitä eivät pitkä romaanit enää kiinnostaneet, vaan he näkivät novellit – lyhyet tarinat – paljon mielenkiintoisimpina. Tekstit olivat tiiviitä, lyhyitä, mutta toisaalta mielenkiintoisia.

Millainen yritystarinan tulisi siis olla? Mitkä asiat vetoavat ihmisiin, asiakkaisiin?

Ensimmäisenä sääntönä sanoisin “reality-tv”.

Mitä todentuntuisempia asioita yritystarinassa nostat esille, sitä varmemmin asiakas kiinnostuu sinusta, tuotteestasi ja yrityksestäsi. Jos rakennan tarinaa käsityö- tai rakennusalan yritykselle, tarinan tulisi ns. tuntua kämmenissä, hauislihaksissa ja hikenä otsalla, mutta olla palkitseva ja kunnioittava. Ei mitään Leevi and The Leavings -meininkiä ihan, mutta hieman sinne päin. Pääasia on, että asiakas voi samaistua.

Vinkki: Olisiko hyvä luoda yrityksellesi kasvot, rakentaa henkilöhahmo kertomaan tarinaasi?

Toisena nostaisin esille yrityksen arvot.

Millaiset asiat ovat yrityksen sydäntä lähellä, millaiselle kivijalalle yritys on rakennettu? Kun arvot tuntuvat asiakkaassa, vastaavat hänen ajatuksiinsa maailmasta, asioiden kohtaamisesta, silloin asiakas kiinnostuu. Töitä on kuitenkin aina mukavampi tehdä niiden ihmisten kanssa, jotka arvostavat samoja lähtökohtia kuin itsekin. Luet varmasti itsekin sellaisia tekstejä ja blogeja, joissa kirjoittaja pitää tärkeänä niitä asioita, mitkä ovat sinunkin elämässä keskiössä.

Vinkki: Mitä arvoja Sinä haluaisit tuoda esille?

Kolmanneksi pyri olemaan värikäs kaikin mahdollisin keinoin.

Onko värikkyys sanastoa, onko se kuvamateriaalia, värimaailmaa, löydä oma tapasi. Toimesi sekä tuotteesi antaa yleensä tälle osiolle sydämen. Millaisista kuvista, sanoista ja väreistä tuotteesi rakentuu? Millaiset osaset yhdessä tekevät asiastasi osuvan, uppoavan ja luotettavan? Millainen on luotettava lakimies, välittävä sairaanhoitaja, ammattitaitoinen fysioterapeutti tai idearikas floristi? Mikä on mottosi?

Vinkki: Rakenna Pinterestiin oma salainen arkistosi Sinua miellyttävistä asioista. Saisitko sieltä inspiraatiota?

Näiden jälkeen on helppo lähteä rakentamaan tarinaasi. Uskon, että tällaisen tarinan kautta tuotteesi, työsi ja ammattitaitosi välittyy asiakaskunnallesi parhaiten. Liitä rohkeasti ammattitaitoosi persoonasi ja tee se näkyväksi. Tällainen sisältö on ominta sitouttavaa sisältöä, joka varmasti huomataan ja jaetaan. Lisäksi se saa asiakkaasi seuraamaan ja odottamaan sinulta lisää.

Back to top