Elämä

Elämä saapuu työpaikoille!

Suurta suosiota heti julkaisunsa jälkeen saavuttanut Elämä-peli saapuu työpaikoille. ”Elämän” tarkoituksena on auttaa yrityksiä ja kaikenkokoisia organisaatioita kehittämään kulttuuriaan ja työyhteisönsä yhteishenkeä pelillisellä tavalla – kevyesti ja nopeasti, mutta vaikuttavasti. Lue lisää alta ja hanki Elämä omalle työpaikallesi.

Elämän tarina

Lokakuussa 2016 ryhdyimme myymään Elämää. Kyseinen peli syntyi halusta nähdä ihmisten elävän rohkeammin ja eläväisemmin, rakkaan koto-Suomen katujemme täyttyvän yhteisöllisestä tekemisestä ja elämisestä Pokémon Go -pelin tyyliin. Meillä ihmisillä, ja varsinkin suomalaisilla, kun on taipumus ainakin ajoittain olla vähän niinku lampaita ja sulautua normaaliuden harmaaseen massaan. Halusimme ja haluamme rikkoa tuota kulttuuria ja nähdä maailman, jossa niin lampaat, leijonat, kirahvit, oravat kuin muurahaiskarhutkin voivat elää sulassa sovussa keskenään. 30pvän mittainen Elämä lähetti pelaajille hauskoja haasteita yllättäviin kellonaikoihin, ja he jakoivat suorituksiaan somessa hashtagilla #uskallatko. Elämästä tulikin melkoinen hitti lyhyessä ajassa, sadat suomalaiset ympäri valtakuntaa löysivät sen äärelle ja "Osta Elämä" -kampanjamme päätyi jopa Maikkarin uutisiin saakka. Silloin tiesimme, että Elämästä täytyy tehdä oikea peli ja sovellus. Joulukuussa 2016 saimme rahoituksen pelin kehitykseen ja parhaillaan toteutamme yhteistyössä peliyhtiö Frozen Visionin kanssa Elämästä kansainvälistä "Dare"-nimellä kulkevaa ilmiötä ja peliä, joka julkaistaan vuoden 2017 aikana. 

Saammeko tuoda Elämän työpaikallesi?

Elämä työpaikoille -peli on 2vko:n mittainen aktivoiva – kevyt, mutta vaikuttava – kehitysseikkailu koko työyhteisöllesi. Toiminnallista työyhteisön, johtamisen ja tiimihengen kehittämistä pelillisellä tavalla. Lisää iloa, tehoa, innostusta ja rohkeutta työpaikallesi! 2vkon ajan hauskoja työyhteisöäsi kehittäviä, aktivoivia tehtäviä, joihin osallistuvat kaikki työyhteisön jäsenet, ja se vie aikaa vain noin 5min/pvä. Pelin sisältöä voidaan räätälöidä vastaamaan juuri sinun työyhteisössäsi esiintyviin haasteisiin. Tilaa Elämä työpaikallesi heti tuosta alta, lue lisätietoja vielä alempaa tai ota meihin yhteyttä kuullaksesi, mitä kaikkea positiivista Elämä voisi sinun työpaikallasi saada aikaan! Löydät täältä tiedotteen siitä, kuinka Elämä löysi tiensä pörssiyritys Bittiym Oyj:n arkeen. 

 

Olet kenties kuullut sen vitsin, jossa sirkus saapuu kaupunkiin ja sirkuksen mukana matkaava elefantti karkaa talsimaan pitkin kaupungin katuja. Ensiksi vastaan kävelee amerikkalainen ja elefantin nähdessään hän ajattelee: "Hei WOW, elefantti! Kuinkahan tuosta tekisi bisnestä? Kenties nuo hampaat ja tuo nahka olisivat jotenkin hyödynnettävissä...?" Seuraavaksi vastaan tulee ruotasalainen ajatellen: "Men oj, va lilla elefantti-raukka, onkohan han eksynyt, hällehän pitää antaa suojaa ja ruokaa." Ja lopulta, viimeisenä kadun vastakkaiselta puolelta epävarmasti vastaan hiipii suomalainen... Visusti tien toisella puolen pysytellen ja arasti vilkuillen hän mielensä sisällä tuumaa: "Mitähän tuo elefantti minusta oikein ajattelee...?" Elämän tarkoituksena on saada suomalainen, ja myöhemmin muutkin kansalaisuudet, unohtamaan turhat murheensa!

 

Elämän kumppaneina jo muun muassa:

 

 

Hanki Elämä työpaikallesi!

"Elämä toi uutta ja erilaista arkeen. Se lisäsi keskustelua kollegoiden kanssa, piristi päivää ja sai katkottua puurtamista – ehkä katsottua asioita toiselta puolelta. Aloin odottamaan seuraavaa tehtävää, ja hetken myös suhtauduin muihinkin asioihin tuoreemmin. Elämässä parasta oli työporukan piristys ja yhteishengen parannus." - Bittium Oyj

Kiinnostuitko Elämästä? Jätä tästä yhteystietosi, niin otamme sinuun pian yhteyttä, yleensä vielä saman vuorokauden puolella. Tämä ei sido sinua vielä yhtään mihinkään muuhun kuin kivaan keskuteluun kassamme. Meistä olisi kyllä kuitenkin ihan parasta lähteä tuomaan ja luomaan Elämää sinun työpaikallesi!

Elämän suuria kysymyksiä:

Miksi?

Kehitä organisaatiokulttuuriasi ja työyhteisösi yhteishenkeä pelillisellä tavalla – kevyesti, mutta vaikuttavasti. Jokainen työyhteisön jäsen osallistuu aktiivisesti työyhteisön kehittämiseen. Pelin seurauksena havaitset pysyviä positiivisia muutoksia työyhteisössäsi – uudenlaiset tavat toimia omaksutaan käytäntöön, kun niitä toistetaan useamman viikon ajan.

Paljonko se vie aikaa?

Alkuohjeistus ja aktivointi (1-2h valitsemanasi päivänä), 14pv haasteita, jotka suoritetaan työn lomassa ja vievät työntekijöiltäsi aikaa n. 5min. Purku, tulosten yhteenveto & palkitseminen (1-2h valitsemanasi päivänä)

Miten se tapahtuu?

Alkuvalmennus ja pelin ohjeistus tapahtuu työpaikallasi ja kestää noin 1h. Tämän jälkeen työyhteisösi jäsenet suorittavat tehtäviä itsenäisesti ja yhdessä WhatsApp-sovellusta hyödyntäen – he saavat yllättävään kellonaikaan hauskoja haasteita henkilökohtaisesti 1-3kpl/pvä. Sama haaste saapuu samalla kellonlyömällä kaikille työyhteisön jäsenille. Loppupurku ja palkitseminen suoritetaan työpaikallasi kuukauden lopuksi ja sen kesto on noin 1h.

Kenelle?

Kaikille organisaatioille, jotka haluavat kehittää työyhteisöään – alasta ja koosta riippumatta.

Maksaako se?

Kyseessä on pilottihanke, josta saatuja kokemuksia hyödynnetään anonyymisti Elämä-konseptin jatkokehityksessä. Siksi organisaatiosi maksaa ainoastaan alku- ja lopetussessioista.

Voiko siihen luottaa?

Sovelluksen kehittäjällä, Luovalla Laboratoriolla, on pitkän linjan kokemus yrityskulttuurin johtamisesta ja työyhteisöjen kehittämisestä. He ovat mm. olleet kehittämässä kolme kertaa peräkkäin Suomen parhaina palkittua yrityskulttuuria johtamisprosesseineen (6.sija, 2.sija ja 1.sija Great Place to Work - Suomen parhaat työpaikat -tutkimuksessa) sekä kouluttaneet useiden Suomen kuntien organisaatioiden esimiehiä innostavaan johtamiseen, kokeilukulttuurin edistämiseen ja tiimihengen vahvistamiseen liittyvissä teemoissa.

Ota yhteyttä

Ota yhteyttä joko yllä olevan yhteystietolomakkeen kautta tai suoraan Elämän kehittäjiin, Samiin tai Marttaan, sähköpostitse osoitteeseen labra@luovalaboratorio.com taikka puhelimitse p. 045 230 1499 / Sami ja p. 050 5282 712 / Martta.